Ψηφιακή Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) "Από αγάπη για την Ελλάδα"
Η έκθεση του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας αποτελεί Ψηφιακή Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) της Ψηφιακής έκθεσης «Από αγάπη για την Ελλάδα!» που υλοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και το RetroNews, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Μέσα από αυτή γίνεται προσπάθεια να αποδωθεί ο αντίκτυπος, οι διάφορες θεωρήσεις, το κοινό αίσθημα που προκλήθηκαν στην Ευρώπη από την Ελληνική Επανάσταση. Από το 1821, παντού στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία, το άγγελμα της Επανάστασης, που εμπνέεται κυρίως από τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης, διαδίδεται και εξαπλώνεται. Μια τάση φιλελληνική κινητοποιεί τόσο την κοινή γνώμη όσο και τη συστράτευση, στο πλευρό των εξεγερμένων Ελλήνων, ρομαντικών νέων και παλαίμαχων στρατιωτών που σπεύδουν να πολεμήσουν για την ελληνική υπόθεση. Η κινητοποίηση, γίνεται αισθητή παντού.
Τα τεκμήρια που φυλάσσονται σε: Εθνική Βιβλιοθήκη Γαλλίας, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας, Βιβλιοθήκη Βουλής των Ελλήνων, Βιβλιοθήκη Γενεύης και Λούβρο, αποτελούν μάρτυρες της εποχής.
Η ψηφιακή έκθεση έχει εμπλουτιστεί με παραγόμενο υλικό από τα σχολεία Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών και 18ο Γυμνάσιο Πατρών -Τμήματα Κωφών, στο πλαίσιο Τοπικών Πολιτιστικών Δικτύων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας που συνδιοργανώθηκαν το ακαδημαϊκό/σχολικό έτος 2020-2021 από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής-Παράρτημα Πάτρας.
Συνδεθείτε στην περιοδική έκθεση στη διεύθυνση: https://hubs.mozilla.com/Sfmm7fs/apo-agaph-gia-thn-ellada-1821-2021 μέσω του προγράμματος περιήγησης Firefox Mozilla ή Google Chrome.
Η ψηφιακή έκθεση υλοποιήθηκε στο τρισδιάστατο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (virtual reality, VR) Mozilla Hubs. Στην ψηφιακή έκθεση μπορούν να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση έως 40 επισκέπτες μέσω εξατομικευμένου ψηφιακού χαρακτήρα (άβαταρ). Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μικροφώνου και σύντομων γραπτών μηνυμάτων (chat).